SIBS i gang i Danmark

SIBS har endelig startet opp i Danmark! I tett samarbeid med Socialstyrelsen som leder den Danske satsningen har vi nå gjennomført de to første rundene med gruppelederopplæring i Danmark.

Krister, Yngvild og Torun holdt kurset for de danske gruppelederne.

Torun Vatne i Søskenprosjektet forteller at de gjennom to runder i august og september har kurset gruppeledere fra 13 ulike kommuner, inkludert København. Etter omfattende runder med revidering av materiell, oversettelse til dansk og ikke minst kursing er det en god følelse og endelig kunne sende de nye gruppelederne ut i praksis på sine hjemsteder.  Vi har vært veldig imponert over innsatsen og kompetansen til gjengen vi møtte, så vi føler oss trygge på at de vil gjennomføre SIBS på en god måte, forteller Krister Fjermestad og Yngvild Haukeland som også var med på kursingen.

SIBS skal også evalueres nøye. Det er Socialstyrelsen som leder prosjektet, mens forskningssenteret Vive skal evaluere implementeringen av SIBS. Prosjektet har planlagt varighet på tre år, fra 2022 til 2024. Vatne sier at selv om vi har litt forskning på effekten fra Norge blir det interessant å se på hvordan intervensjonen fungerer i et annet land. Evalueringen skal blant annet se på hvordan SIBS fungerer for barn, unge og foreldre i målgruppen, hva det koster å iverksette SIBS i kommunene og hvilke erfaringer og løsninger kommunene utvikler i sitt arbeid med implementering og drift.

 

Gruppebilde av noen av de nye danske gruppelederne.